ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Απόφοιτοι ΦΠΨ πριν και μετά το ’19: Μια δικαστική πλέον υπόθεση

Εικόνα του άρθρου Απόφοιτοι ΦΠΨ πριν και μετά το ’19: Μια δικαστική πλέον υπόθεση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2022, 20:22
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας που καταργήθηκε εν μια νυκτί και διασπάστηκε πρακτικά η Φιλοσοφική σχολή, είναι ένα από τα (πολλά) ζητήματα του νόμου Γαβρόγλου.

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να διαχωριστούν απόφοιτοι και επαγγελματικά δικαιώματα, προκάλεσε διάφορα ζητήματα. Τώρα, 132 απόφοιτοι-πτυχιούχοι του ΦΠΨ σε Ιωάννινα και Αθήνα, με κατεύθυνση Ψυχολογία, ζητάνε τα επαγγελματικά δικαιώματα του τμήματος Ψυχολογίας με τους αποφοίτους του 2019 και μετά.

Σημειώνεται ότι το τμήμα, το οποίο, στην πρώτη διάσπαση της Φιλοσοφικής δημιουργήθηκε (και) για να προσφέρει στέγη σε μέλη ΔΕΠ, έδινε πτυχίο φιλολόγου, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης…

Οι 132 απόφοιτοι και πτυχιούχοι Ιωαννίνων και Αθηνών ανατρέχουν στις διατάξεις του νόμου και την υπαρκτή ανισότητα που προέκυψε για όσους-ες πήραν πτυχίο από το 2019 και μετά, οπότε και υπάρχει η δυνατότητα, παράλληλα με το πτυχίο ειδικότητας, να παίρνουν και την άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

 Σημειώνουν το εξής: «Όσοι εισήχθησαν στο Φ.Π.Ψ. το 2014 και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους το 2018, έμειναν εκτός τροποποίησης. Αντιθέτως, εκείνοι που εισήχθησαν μεν το 2014, αλλά ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους το 2019 ή και αργότερα, εντάχθηκαν στο τμήμα Ψυχολογίας και με την αποφοίτησή τους είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος του ψυχολόγου».

Ζητούν δύο πράγματα με αιτήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και στα δύο τμήματα: «Να αντιμετωπιστούμε ισότιμα και, καθώς διαθέτουμε ήδη τις ίδιες ειδικότερες γνώσεις πάνω στον τομέα της Ψυχολογίας, να δοθεί και σε εμάς η ίδια δυνατότητα να φοιτήσουμε στο νεοσύστατο τμήμα Ψυχολογίας» και να «συμπληρώσουμε μέσω της φοίτησης τις γνώσεις και τις διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για την απόκτηση του πτυχίου και των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι συνάδελφοί μας».

Έχουν προχωρήσει και δικαστικά στο θέμα, με αίτηση που μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στην εκδίκαση, καθώς έχουν δοθεί οκτώ αναβολές.

«Παρά την αναγνώριση του προβλήματος ακόμα μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει και δεν επιλύει ένα ευχερές πρόβλημα που δεν έχει κανένα οικονομικό αντίκτυπο» τονίζουν και καλούν την υπουργό Παιδείας «να απαντήσει εμπράκτως αν είναι υπέρ της αξιοκρατίας ή όχι, αποκαθιστώντας έστω και σήμερα την απαράδεκτη δημιουργία αποφοίτων δύο ταχυτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ
Δ.Κριτσινιωτης
Σημειώνεται ότι το τμήμα, το οποίο, στην πρώτη διάσπαση της Φιλοσοφικής δημιουργήθηκε (και) για να προσφέρει στέγη σε μέλη ΔΕΠ, έδινε πτυχίο φιλολόγου, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης… γνωριζεις σε ποιους αναφερεσαι ...κορυφαιοι καθηγητες στον τομεα τους Μπιτσακης ,Νουτσος Παναγιωτης και Χαραλαμπος .Ναυριδης κλπ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back