Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Από τότε, καμία προσευχή αρκετή...

Εικόνα του άρθρου Από τότε, καμία προσευχή αρκετή...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2018, 11:47
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα κλείνουν πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από ομάδα κρούσης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σε όλη την Ελλάδα γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του 34χρονου αντιφασίστα ράπερ, μια από αυτές και στα Γιάννενα, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία.

Η δολοφονία του Φύσσα είναι από τα πιο κεντρικά γεγονότα της κοινωνικής και πολιτικής κρισιακής δεκαετίας στην Ελλάδα. Ο φασισμός που «εκκολάφθηκε» στα οικονομικά συμφέροντα και στηρίχτηκε στην εξαθλίωση, σκότωσε εν ψυχρώ έναν άνθρωπο, στο κέντρο μιας ολόκληρης πόλης.

Το γεγονός ήταν η αφετηρία για να ξεκινήσει η μεγαλύτερη δίκη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία έχει βάλει στο εδώλιο τη ΧΑ και τα μέλη της, με βαριές κατηγορίες.

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Killah P, λέει: «Για εμάς δεν θα είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Σε μία δολοφονία, η λέξη ‘δίκαιο’ πού μπορεί να χωρέσει; Θα με δικαίωνε αν έφερναν τον Παύλο πίσω. Δικαίωση δεν νομίζω ότι θα βρούμε εμείς ποτέ. Δεν με καλύπτει τίποτα. Ακόμα και να μου πουν ότι τον πάμε στο Σύνταγμα και τον εκτελούμε, είναι πολύ λίγο για το κακό που μου έχει κάνει» τόνισε η Μάγδα Φύσσα και πρόσθεσε ότι «θέλω να δω να τιμωρούνται οι δολοφόνοι, όμως αυτό δεν μας καλύπτει. Το παιδί μας θέλουμε, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μπορούν να μας φέρουν πίσω το παιδί μας; Ακόμα και να υπήρχε η θανατική ποινή και τον εκτελούσαν, πάλι δεν θα μας ικανοποιούσε».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3