ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τον Κοσμά τον Αιτωλό… στον Γύρο Λίμνης

Εικόνα του άρθρου Από τον Κοσμά τον Αιτωλό… στον Γύρο Λίμνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2017, 20:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επαφές με Αλβανούς και Κινέζους είχε το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου με προσδοκίες για ανάπτυξη συνεργασιών κυρίως στο τουριστικό επίπεδο.

Από 8 έως 12 Σεπτεμβρίου, στο Πεκίνο, βρέθηκε αντιπροσωπεία ηπειρωτών επιχειρηματιών και της Περιφέρειας για να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε πρώτη φάση συζητήθηκε να επιλεγούν συγκεκριμένα δρομικά και περιπατητικά γεγονότα της Ηπείρου. Ένα από αυτά είναι ο Γύρος Λίμνης, ο οποίος «δοκιμάστηκε» ήδη από Κινέζο, ειδικό στέλεχος, όπως αναφέρεται (χωρίς να δίνονται περισσότερα στοιχεία). Το ειδικό στέλεχος έτρεξε στον Γύρο Λίμνης, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε ορεινά και παραθαλάσσια μέρη της Ηπείρου.

Όσον αφορά τη συνεργασία με την Αλβανία, αυτή φαίνεται ότι θα αρχίσει να χτίζεται περαιτέρω μέσω κυρίως του διακρατικού προγράμματος Interreg. O περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους Φίερι και Αυλώνας αλλά και τον γενικό πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της συναυλίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αρχαία Δωδώνη. Μια πρώτη συνεργασία φαίνεται ότι θα επιδιωχθεί σε επίπεδο αρχαιολογικών χώρων: της Δωδώνης και της Απολλωνίας, η οποία βρίσκεται κοντά στο Φίερι. Ωστόσο, προβλέπονται και άλλες συνεργασίες. 

Κοντά στο Φίερι υπάρχουν δύο μοναστήρια, του Κοσμά Αιτωλού και της Παναγίας της Αρδενίτσας, τα οποία, όπως είπε ο περιφερειάρχης, «έχουν άμεση σχέση με την περιοχή μας», με το θρησκευτικό στοιχείο να παίζει τον καθοριστικό του ρόλο. «Μας ζητήθηκε συνεργασία γιατί είναι παρά πολλοί από την περιοχή μας που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τις παραπάνω περιοχές  και αντιστρόφως» είπε ο κ. Καχριμάνης. Όσο για την περιοχή της Αυλώνας, «είναι ένα μέρος που πάντα είχε σχέση με την ενδοχώρα της Ηπείρου» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back