ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δωδώνη-Φίερι: Μια πρώτη… γνωριμία

Εικόνα του άρθρου Δωδώνη-Φίερι: Μια  πρώτη… γνωριμία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2017, 19:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον Δήμο Φίερι της Αλβανίας επιχειρεί να αναπτύξει μια συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού (σε πρώτη φάση) μέσω διακρατικών προγραμμάτων ο Δήμος Δωδώνης. Οι δύο Δήμοι θέλουν να επενδύσουν στους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στα διοικητικά τους όρια: ο αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης και ο αρχαιολογικός χώρος Απολλωνίας.

Μια πρώτη… γνωριμία έγινε με τη διοργάνωση της «συναυλίας για την ειρήνη» η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της ιταλοελληνικής ορχήστρας «Magna Grecia» και αλβανών μουσικών, σε συνεργασία με το «Ωδείο Τσακάλωφ», χτες το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Στη συναυλία αυτή παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι: ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο γενικός πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Φίερι, Αυλώνας και Δωδώνης κ.ά. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, προηγήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Δωδώνης αντιπροσωπείας του Δήμου Φίερι, συνοδευόμενη από τον γενικό πρόξενο.

Όσον αφορά τη συναυλία, σε αυτή (λόγω και της θεματολογίας) παραβρέθηκαν και πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι φιλοξενούνται στα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back