ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Από την αρπαγή στην επιστροφή», μια έκθεση με τις εικόνες

Εικόνα του άρθρου «Από την αρπαγή στην επιστροφή», μια έκθεση με τις εικόνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2022, 18:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια έκθεση με τίτλο «Από την αρπαγή στην επιστροφή – Χαιρόμαστε με τον επαναπατρισμό των εικόνων» διοργανώνουν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο Κέντρο Προστασίας και Προβολής Ιστορίας και Τέχνης της Μητρόπολης (στην οδό Κουντουριώτου).

Όπως προκύπτει από τον τίτλο της έκθεσης, θα παρουσιαστούν οι θρησκευτικές εικόνες που είχαν κλαπεί από μοναστήρια της Ηπείρου. Οι εικόνες είχαν εντοπιστεί σε διάφορες γκαλερί και οίκους δημοπρασίας και, μετά από διαδικασίες, επέστρεψαν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη είχε παραβρεθεί και στα εγκαίνια του μουσείου της Μητρόπολης τα οποία είχαν γίνει από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, χαιρετισμούς θα απευθύνουν η υπουργός, ο μητροπολίτης Μάξιμος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Ομιλίες θα γίνουν από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back