Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Από τα ψηφιδωτά της Νικόπολης στο Νεκρομαντείο

Εικόνα του άρθρου Από τα ψηφιδωτά της Νικόπολης στο Νεκρομαντείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2018, 22:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Aπό 7 έως 10 Ιουνίου, στη δράση του υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Στον φετινό εορτασμό, η Εφορεία συνεργάζεται με τους Λεμβούχους Δέλτα Αχέροντα και τον Σύλλογο Φίλων του Νεκρομαντείου και Αχέροντα.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, θα γίνει εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Φάτε Μάτια Ψάρια» στη Βασιλική Α, Δομετίου στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Κύριος στόχος είναι μέσα από τη θεματική ξενάγηση και τη χρήση εποπτικού υλικού να γνωρίσουν οι επισκέπτες την σύνδεση των διακοσμητικών θεμάτων των επιδαπέδιων ψηφιδωτών της Βασιλικής Α’ με τον φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής και του Αμβρακικού κόλπου. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682089890.

Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Δήμητρα Δρόσου, δίνοντας έμφαση στη σχέση του μνημείου με το ιδιαίτερο τοπίο της περιοχής, καθώς από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με χθόνιες λατρείες και μύθους για το μαντείο των νεκρών στις εκβολές του Αχέροντα. Στις 12.30 το μεσημέρι θα ακολουθήσει βαρκάδα στο Δέλτα του Αχέροντα, προσφορά της Ένωσης Λεμβούχων της περιοχής για το κοινό που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση. Για πληροφορίες στο τηλ. 2684041206/

Η είσοδος στη Βασιλική Α’ στον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης και στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου θα είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back