ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια περφόρμανς χορού στο Νεκρομαντείο Αχέροντα

Εικόνα του άρθρου Μια περφόρμανς χορού στο Νεκρομαντείο Αχέροντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2023, 21:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια περφόρμανς χορού με τίτλο «Running Dry» θα γίνει στις 29 και 30 Ιουλίου, στις 20:15, στο Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα.

Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Πρόκειται για μια παραγωγή της Serendipity MAKE. Χορογραφία: Άρια Μπουμπάκη. Ερμηνεύουν: Δήμητρα Μερτζάνη, Άρια Μπουμπάκη, Ελισάβετ Σταυρίδου. Συμμετέχουν γυναίκες κάτοικοι του Δήμου Πάργας: Μαρία Ζητάκη, Χριστίνα Ντάγκα, Βασιλική Πλασκασοβίτη, Άννα Σιαμέτη.

«Το σώμα είναι γη. Κουβαλάει ποτάμια. Οι υδάτινες μάζες τους κινούνται μέσα μας, μας διατρέχουν και μας κινούν. Το νερό δεν είναι άλλο από εμάς. Είναι η πρώτη συγγενής μας και το πρώτο φάρμακο στο οποίο στρεφόμαστε. Όσο δηλητηριάζουμε και εξαντλούμε τους υδάτινους πόρους μας, πώς θα καθαρίζουμε τις πληγές μας; Το Running Dry μας καλεί σε μια χορευτική performance όπου το νερό επιστρέφει ως Ερινύα, ως αρχέγονη ορμή…» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό σημείωμα.

Η ομάδα παραγωγής ευχαριστεί, με ανακοίνωσή της, τους: Σπύρο Ράπτη, Γιώργο Μπίτσιο, Γεώργιο Κοντοδήμα, Πολιτιστικό Κέντρο Καστρί, Παύλο Σωτηρίου, Δήμητρα Ευθυμίου, Θωμά Πανούση, Δήμο Πάργας, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμουδιάς Σπλάντζας.

Όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού είναι δωρεάν. Καταβάλλεται όμως το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για το Νεκρομαντείο Αχέροντα, η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά και νέους έως 25 ετών, για ενήλικες έως 65 ετών 6€, άνω των 65 ετών 3€, ενώ για ειδικές κατηγορίες (άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και Αμεα με ένα συνοδό) όπως και για τους κατόχους καρτών ελευθέρας εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: digitalculture.gov.gr.

Photo credit: Άρια Μπουμπάκη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back