Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από ψηφιακά αρχεία μέχρι Μπιενάλε…

Εικόνα του άρθρου Από ψηφιακά αρχεία μέχρι Μπιενάλε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2021, 00:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολλά και διάφορα είπε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών Γιάννης Αϊβατίδης. Ο κ. Αϊβατίδης έκανε έναν αναλυτικό (για το καθετί) απολογισμό αλλά κατέθεσε, παράλληλα, και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το 2021 και ο οποίος αφορά τους τομείς αρμοδιότητάς του.

Στην αντιδημαρχία αυτή υπάγεται και το Τμήμα Πολιτισμού και Ισότητας (έτσι λέγεται). Και εκεί συναντά κανείς τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Ιστορικό Αρχείο και το Δημοτικό Μουσείο – ο υπόλοιπος… πολιτισμός υπάγεται στο Πνευματικό Κέντρο. Τρεις σημαντικές πολιτιστικές δομές του Δήμου που έχουν, αν μη τι άλλο, πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου έχει πια μια καλύτερη τύχη, μετά την πρόσφατη μετακόμισή του, η οποία είχε αποφασιστεί από το 2017, στην οικία Ισμήνης Τζαβέλλα, στην οδό . Βέβαια, η εξυπηρέτηση του κοινού και των μελετητών είναι ακόμα δύσκολο να γίνει όπως γινόταν (και όχι μόνο λόγω των συνθηκών κορονοϊού, αλλά και των ελλείψεων που υπάρχουν ακόμη στην υλικοτεχνική υποδομή…).

Μέσα στο 2021, λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αϊβατίδης, προγραμματίζεται η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα φιλοξενεί τα ψηφιακά αρχεία της Πινακοθήκης, του Αρχείου και του Δημοτικού Μουσείου.

Επίσης, επιδιώκεται η περαιτέρω συνεργασία με μουσεία, πινακοθήκες και πνευματικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως και η συνάντηση εργαστηρίων ζωγραφικής από διάφορες πόλεις –με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, φυσικά. Ένας στόχος ακόμη, ιδιαίτερα φιλόδοξος, είναι το στήσιμο μιας Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back