Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από το Νησί στο Πέραμα

Εικόνα του άρθρου Από το Νησί στο Πέραμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2018, 17:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα… προεόρτια του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (22-23 Σεπτεμβρίου) ξεκινούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από το Πέραμα.

Μετά από τρία χρόνια «Στους δρόμους του Νησιού», οι διοργανωτές του Γύρου Λίμνης (ο Α.Ο. Ποσειδών και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Limni) αποφάσισαν να μεταφερθούν στο Πέραμα. Η δράση «Στους δρόμους του Περάματος» περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 1.500 και 3.500 μέτρων και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. 

«Πρέπει να γνωρίσουμε και άλλα σημεία της λίμνης, να αναδείξουμε τις ομορφιές αυτού του στολιδιού της πόλης, από άλλες όψεις. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τη λίμνη από διαφορετικές οπτικές γωνίες», τόνισε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια.

Εκ μέρους του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, ο πρόεδρός του Νίκος Σαρακατσάνος αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια, καλώντας τους πολίτες να «συμμετέχουν και να γνωρίσουν και άλλη μία όψη της ευρύτερης περιοχής». Την ημέρα της δράσης, όσοι θα συμμετέχουν «Στους δρόμους του Περάματος», θα έχουν έκπτωση 50% στο εισιτήριο εισόδου στο σπήλαιο. Στο πλευρό των διοργανωτών, βρίσκεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», με πρόεδρο τον Παύλο Τσιρώνη, όπως και ο Αθλητικός Όμιλος «Προοδευτική Περάματος», με πρόεδρο τον Κώστα Παύλου.

Οι αγώνες της δράσης «Στους Δρόμους του Περάματος» θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από τον χώρο του παραλιμνίου πάρκου Περάματος και ο τερματισμός θα γίνει στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου». Οι εγγραφές για τους αγώνες, η συμμετοχή στους οποίους είναι δωρεάν, γίνονται ήδη στο Κέντρο Εγγραφών του Γύρου Λίμνης, στην οδό Αβέρωφ 3, ενώ θα μπορούν να γίνονται και την ημέρα του αγώνα, στις 10.30 το πρωί, στο παραλίμνιο πάρκο Περάματος, απ’ όπου θα γίνει και η παραλαβή των αριθμών από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί.

Στον αγώνα  3.500 μ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές που είναι γεννημένοι από το 2003 και μεγαλύτεροι. Στον αγώνα 1.500 μ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές από το 2004 έως και το 2009. Οι ανήλικοι μαθητές πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στη γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Επίσης, στον χώρο του παραλίμνιου πάρκου Περάματος, θα πραγματοποιηθεί, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, και μία δράση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, που θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3