ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από νέα απορριμματοφόρα μέχρι γήπεδα

Εικόνα του άρθρου Από νέα απορριμματοφόρα μέχρι γήπεδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2019, 17:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ένα πλεόνασμα 2,2 εκατ. ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη έκλεισε τελικά το οικονομικό έτος 2018 για τον Δήμο Ιωαννιτών. Στην τελευταία του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να «επενδύσει» τα χρήματα αυτά σε έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα έργα αυτά ανέδειξε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, αφού πρώτα κατέθεσε το πολιτικό σκεπτικό. 

«Αποδεικνύουμε ότι η χρηστή οικονομική διαχείριση έχει συνέχεια και συνέπεια. Ο Δήμος μας αποτελεί, κατά γενική ομολογία, έναν απόλυτα οικονομικά υγιή Δήμο, που έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί με δικούς του πόρους σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών» τόνισε. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ταμειακό υπόλοιπο των 20 εκατ. ευρώ και κάτι, ο κ. Γιωτίτσας επανέλαβε ότι τα χρήματα αυτά είναι «δεσμευμένα σε έργα και δράσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Άλλα από αυτά προχωρούν άλλα θα δημοπρατηθούν. Ο Δήμος δεν είναι αποταμιευτής. Ήδη τους τελευταίους 4-5 μήνες η απορροφητικότητα των πόρων είναι μεγαλύτερα με αποτέλεσμα το ταμειακό υπόλοιπο να έχει πέσει από τα 22 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά λοιπόν το πλεόνασμα των ανταποδοτικών τελών, η αντιδημαρχία Οικονομικών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρτσίδη, αποφάσισε να κάνει τα εξής έργα:

-Προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων για τις ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ

-Ανάθεση της υπηρεσίας για τη συλλογή των βιοαποβλήτων επιχειρήσεων και λαϊκών αγορών με 180.000 ευρώ

-Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία πράσινων σημείων σε περιοχές του Δήμου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ

-Χρηματοδότηση μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας ευαισθητοποίησης των κατοίκων μέσω εντύπων και ΜΜΕ, ύψους 25.000 ευρώ

-Πρόσληψη 40 συμβασιούχων 2μηνης και 8μηνης διάρκειας μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού «που καθυστερεί αδικαιολόγητα με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας» όπως είπε ο κ. Γιωτίτσας.

-Ενίσχυση της πίστωσης για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου με 245.000 ευρώ

Πέραν του πλεονάσματος των 2,2 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιωαννιτών, κατά την αναθεώρηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγγράφηκαν πιστώσεις για τρία νέα έργα, που, σύμφωνα με τον κ. Γιωτίτσα, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο μελετητικής ωριμότητας.

-100.000 ευρώ για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου στο ιστορικό κέντρο του Κληροδοτήματος Γκαστή για τη λειτουργία κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπου θα παραχωρούνται δωρεάν οι χώροι και οι υποδομές για νέους επιστήμονες που θέλουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους.

-200.000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 50.000 για το 2019, για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της ΕΠΣΗΠ.

-70.000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 30.000 για το 2019, για την ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου στο αθλητικό κέντρο Κατσικάς.Τέλος το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να επιχορηγήσει με 60.000 ευρώ τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών, να δώσει ως έκτακτη επιχορήγηση στον ΟΚΠΑΠΑ 80.000 ευρώ για τη λειτουργία της νέας δομής ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στα Καρδαμίτσια και να τοποθετήσει σύστημα αυτόματου ποτίσματος στο γήπεδο των Μαρμάρων με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back