Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από Κάφκα και Γιαννίτση μέχρι ιταλικό κινηματογράφο

Εικόνα του άρθρου Από Κάφκα και Γιαννίτση μέχρι ιταλικό κινηματογράφο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2016, 21:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει ο Όμιλος Πολιτικού Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων, ξεκινώντας από τις 21 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

‘Εκθεση για τη ζωή και το έργο του Φράνς Κάφκα. 

Από 21 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου.  Εγκαίνια στις 21-9-2016 στις 6:30 μμ στο χώρο της Δημοτικής πινακοθήκης Ιωαννίνων και ημερίδα στον Πολιτιστικό πολυχώρο Δ. Χατζής στις 8:30 μμ. Στις 25-9-2016 θα προβληθεί η ταινία «Η Δίκη» στον ίδιο χώρο στις 8:30μμ

Ομιλία του Τάσου Γιαννίτση                                                                                                                       

5 Οκτωβρίου στον Πολιτιστικό πολυχώρο «Δ.Χατζής» στις 8:30μμ με θέμα «2009-2016 Ανατροπές, αντιθέσεις, προσδοκίες»

Η είσοδος στην αγορά εργασίας σήμερα

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» σε ημερομηνία που θα καθοριστεί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ανάλυση της αγοράς εργασίας και μέθοδοι εισόδου σε αυτήν σήμερα». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Βάρσος, μέλος του Ομίλου.

Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

Από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας Ν. Ιωαννίνων, ο Όμιλος διοργανώνει Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου με θεματολογία την αντίσταση κατά του φασισμού. Στις 28 Νοεμβριου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην οποία θα προβληθεί η ταινία «Roma citta aperta» του Ρομπέρτο Ροσελίνι. Θα μιλήσει ο καθηγητής Πολυμέρης Βόγλης με θέμα: «Η αντίσταση και η αντιφασιστική ιδεολογία ως ιδεολογικά θεμέλια της μεταπολεμικής Ευρώπης». Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Ήθος και πολιτική»

6 Φεβρουαρίου 2017: Ο Θεοδόσης Τάσιος Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π και ο Αριστείδης Χατζής αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ συζητούν μεταξύ τους και με το κοινό το θέμα:  «ήθος και πολιτική»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back