ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από Ιόνια και γάιδαρο, μέχρι Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Από Ιόνια και γάιδαρο, μέχρι Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2022, 18:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, επιτέθηκε στον περιφερειάρχη για πλείστα όσα ζητήματα, που κυμάνθηκαν από οδικούς άξονες, μέχρι την υπόθεση κακοποίησης ζώου στο Γραμμένο.

Για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά είπε ότι  «δυστυχώς για το συγκεκριμένο έργο θα χαθεί όλη η παρούσα θητεία. Στην καλύτερη περίπτωση το έργο θα ξεκινήσει μετά το 2026 και η ολοκλήρωση της δημοπράτησης αποκλείεται να γίνει πριν το 2024». Πρόσθεσε ότι «οι μελέτες δεν τελείωσαν ακόμα και το υπουργείο λέει ότι θα δημοπρατήσει μέχρι τέλος του χρόνου. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν είναι απλό. Είναι στον αέρα το χρονοδιάγραμμα των μελετών. Μόνο ως προεκλογικά λόγια μπορεί να ακούγονται όλα όσα λέγονται που φτάνουν ακόμα και στο σενάριο της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ».

Για την υπόθεση της κακοποίησης του γαϊδάρου, ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι «δεν θέλει να αναμοχλεύσει» την υπόθεση και μετά… την αναμόχλευσε: Είπε δηλαδή ότι ήρθε στα χέρια του μια επώνυμη καταγγελία στις 11 Ιουλίου για την καταλληλότητα των στάβλων του αντιδημάρχου Ζίτσας, που κατηγορείται για την κακοποίηση. Είπε δε ότι η προϊστάμενη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του εξήγησε ότι «δεν έχει παραλάβει το έγγραφο αυτό διότι αρμόδια διεύθυνση για την αντιμετώπιση των ψύλλων είναι το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε.». Αυτό το τμήμα με τη σειρά του, απάντησε στον κ. Ριζόπουλο ότι «φέτος τέτοιου είδους αιτήματα ή ενημερώσεις δεν πρωτοκολλούνται καν καθότι δεν υπάρχουν χρήματα για το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων». Εν τέλει, τόνισε ότι «οι αποκαλύψεις αυτές ερμηνεύουν και τη σιωπή των πολιτικά υπεύθυνων τις πρώτες μέρες και αναδεικνύουν και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν».

Για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας ο κ. Ριζόπουλος διεκδίκησε μερίδα από την «είσοδο των Ιωαννίνων στην εποχή της ψηφιακής ανάπτυξης» επειδή είχε συνομιλήσει το 2019 με τον γενικό διευθυντή της P&I. Τόνισε ότι «σε εκείνη τη συζήτηση η εταιρία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να της χτίσει κανείς κανένα κτίριο αλλά να της παραχωρηθεί ένα οικόπεδο προκειμένου να στεγαστεί εκεί, ανάλογα με τις ανάγκες της».

Είπε επίσης ότι το έργο μετατρέπεται σε business real estate, σύμφωνα με τα περί «επενδυτικής» συμμετοχής των φιλοξενούμενων (με ενοίκια κ.λπ.) που είπε ο κ. Καχριμάνης και ότι το έργο «μπορεί να στεγάζει μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις, τη στιγμή που χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης ή οποιοσδήποτε άλλους πόρους. Η συνεισφορά του είναι κοινωνική».

Τελικά, ο κ. Ριζόπουλος υποσχέθηκε ότι «ως ο επόμενος περιφερειάρχης» θα υλοποιήσει τα αιτήματα της P&I για το δίκτυο οπτικών ινών και τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη στα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back