ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από (άχρηστο) δημαρχείο, μουσείο εικονικής πραγματικότητας

Εικόνα του άρθρου Από (άχρηστο) δημαρχείο, μουσείο εικονικής πραγματικότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2018, 15:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη δημιουργία  μουσείου εικονικής πραγματικότητας θα προχωρήσει ο Δήμος Δωδώνης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Milestones II, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το φυσικό αντικείμενο του Milestones II περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών στους Δήμους Δωδώνης και Φοινίκης Αλβανίας, καθώς και τη συντήρηση τοιχογραφιών στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Κωστάνιανης και τη συντήρηση της Βυζαντινής Εκκλησίας Αγίου Νικολάου Μεσοποτάμου.

Το μουσείο εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Δωδώνης, θα γίνει σε υφιστάμενο κτίριο στη Δωδωνοπούλη, το οποίο πριν πολλά χρόνια είχε κατασκευαστεί για να γίνει δημαρχείο. Ως δημαρχείο δεν λειτούργησε ποτέ γιατί ήρθε ο «Καλλικράτης».  

Στο υπόγειο του κτιρίου, προβλέπεται να φιλοξενηθεί αίθουσα ατομικών προβολών εικονικής πραγματικότητας 15 θέσεων, καθώς και ένας μεγαλύτερος πολυχώρος προβολών, χωρητικότητας 35-40 θέσεων, στον οποίο εκτός των προβολών σε γιγαντοοθόνη ή προτζέκτορα θα μπορούν να φιλοξενούνται και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου προβλέπεται να γίνουν αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωσή του με είσοδο στους χώρους προβολών και με επίπεδες επιφάνειες πρασίνου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης ήπιων υπαίθριων εκδηλώσεων.

Η πρώτη τεχνική συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων – Δήμος Δωδώνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Δήμος Φοινίκης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back