Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 16-10-2017, 11:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ιωαννίνων αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή στη συνέλευσή του να απέχει μέχρι τέλος της χρονιάς από τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού, συμβατικού και ηλεκτρονικού και ειδικά για τους ηλεκτρονικούς την αποχή και από όλες τις προκαταρκτικές πράξεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής των συμβατικών πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς.

Ζητούν «προστασία και διαφύλαξη της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των συμβολαιογράφων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού, από τις επιθέσεις που δέχονται από διάφορες ομάδες και στρέφονται πλέον, κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού και τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου από τα εντεταλμένα, προς τούτο, όργανα της Πολιτείας, για την τήρηση της τάξης και τη νομιμότητα της διαδικασίας».

Επίσης, ζητάνε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διενέργεια των πλειστηριασμών, συμβατικών και ηλεκτρονικών, σε δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, μια συγκεκριμένη μέρα τη βδομάδα. Ζητούν επίσης τη μεταβίβαση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και την ευθύνη του υπουργείου.

Στο σημείο όπου «συμπίπτουν» με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, από το οποίο παίρνουν αποστάσεις με το πρώτο αίτημά τους, είναι στη «λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, για την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα