Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 23-06-2017, 12:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμβολαιογράφοι σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς τράπεζες και δημόσιο. Οι συμβολαιογράφοι εδώ και καιρό είχαν περιορίσει την αποχή τους για οφειλές έως 300.000 ευρώ σχετικά με την πρώτη κατοικία. Πλέον και αυτοί οι πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά.

Με ανακοίνωση τους, καταγγέλλουν την αδιαφορία της πολιτείας να προστατεύσει θεσμικά τους πολίτες που έχουν πραγματική αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και παράλληλα γνωστοποιούν ότι στο εξής οι πλειστηριασμοί για κάθε οφειλή και για κάθε ακίνητο θα γίνονται κανονικά. 

Ειδικότερα η Συντονιστική του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου:

«Δυστυχώς, μετά την πάροδο οκτώ μηνών προκύπτει ότι ουδείς από τους Πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση.

Αντίθετα, η δική μας αποχή από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας, έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα.

Τα Συλλογικά Όργανα των Συμβολαιογράφων καταγγέλλουν την πλήρη αδιαφορία κάθε αρμοδίου σχετικά με το παραπάνω θέμα, καθώς και την άδικη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων. Καλούν την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Αποφασίζουν δε την παύση της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa