ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργούν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών

Εικόνα του άρθρου Απεργούν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2021, 17:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ως την Παρασκευή  19 Φεβρουαρίου απεργούν με επαναλαμβανόμενες 24ωρες οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών και στα Γιάννενα.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εκτελούνται μεταγωγές στα δικαστήρια μόνο για κρατούμενους που τίθεται ζήτημα παρέλευσης χρόνου προσωρινής κράτησης, μεταγωγές σε νοσοκομεία, σε περιπτώσεις που κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια.

«Μετά από σχεδόν 2 χρόνια υπομονής και κατάθεσης από το σύνολο των συναδέλφων μας κάθε ικμάδας υπηρεσιακής αυταπάρνησης και εργασιακής ευσυνειδησίας, μετά από μια παντελώς απροετοίμαστη αλλαγή πολιτικού φορέα, χωρίς σαφές σχέδιο και χωρίς όραμα για την υπηρεσία μας, ‘πάρεργο’ στην ‘καθεστηκυία τάξη’ ενός υπουργείου που μας αντιμετωπίζει σαν ‘υιοθετημένο παιδί που αφέθηκε στην πόρτα του’, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για το σύνολο των εργαζόμενων στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και δη για τους συναδέλφους μας Εξωτερικούς Φρουρούς» αναφέρει η ομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων ζητούν ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, αύξηση κονδυλίων για την αποζημίωση της πέραν του πενθημέρου εργασίας, αποζημίωση για δεδουλευμένα κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back