Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

31 φύλακες για τις αρχαιότητες της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου 31 φύλακες για τις αρχαιότητες της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2017, 23:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις διαδικασίες για την πρόσληψη 1.314 ατόμων, με επτάμηνη σύμβαση, ξεκίνησε το υπουργείο Πολιτισμού. Το προσωπικό αυτό θα αφορά νυχτοφύλακες, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας κ.λπ. Όλοι τους θα προσληφθούν προκειμένου να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Είναι προφανές ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης όσο το δυνατόν πιο σύντομα δεδομένου ότι η θερινή σεζόν καταφτάνει.

Στην Ήπειρο, σύμφωνα με την κατανομή του προσωπικού που έχει γίνει από τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα προσληφθούν συνολικά 31 άτομα. Όπως προκύπτει από τον κατάλογο, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει για τους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας.

Όσον αφορά τα Γιάννενα, για το Βυζαντινό Μουσείο προβλέπονται 1 νυχτοφύλακας και 3 ημερήσιοι φύλακες ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης 5 φύλακες και 1 νυχτοφύλακας.

Για το αρχαιολογικό μουσείο και το Κάστρο Άρτας, θα προσληφθούν 5 φύλακες και 2 άτομα για την καθαριότητα. Τέλος, για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, το υπουργείο έχει προβλέψει συνολικά 14 επταμηνίτες. Για τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, προορίζονται 3 φύλακες, για τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης 2 φύλακες και για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Νικόπολης 7 φύλακες και 2 νυχτοφύλακες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back