ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργιακή Τετάρτη

Εικόνα του άρθρου Απεργιακή Τετάρτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2018, 09:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργεί σήμερα η ΓΣΕΕ, κλείνοντας ένα «ταραγμένο» μήνα με πολλές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ ενώσεων, σωματείων και πολιτικών χώρων. Υπενθυμίζεται ότι ο Νοέμβριος ξεκίνησε με τη διακλαδική απεργία, οργανωμένη από πρωτοβάθμια σωματεία την 1η του μήνα, συνεχίστηκε στις 14 του μήνα με την απεργία της ΑΔΕΔΥ και ολοκληρώνεται τώρα με την «θεσμική» απεργία της ΓΣΕΕ κατά του προϋπολογισμού.

«Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να αντισταθούμε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται στον συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα, στην κοινή μας δράση. Με τη συμμαχία μας με τους εργαζόμενους, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει» τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, καλώντας τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματα και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στις 10.30 το πρωί στη Γιοσέφ Ελιγιά.

Στα Γιάννενα και την περιφέρεια γενικά, δεν απεργούν τα ΜΜΕ (ούτε σήμερα, ούτε χτες), καθότι οι περιφερειακές ενώσεις, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην συμμετάσχουν. Η ΠΟΕΣΥ δεν έλαβε σχετική απόφαση.

Σήμερα επίσης, υπάρχει η παράλληλη δράση της Πρωτοβουλίας κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back