Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Ρούπα και Μαζιώτης

Εικόνα του άρθρου Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Ρούπα και Μαζιώτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2017, 02:07
ΕΛΛΑΔΑ

Με κύριο αίτημα να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενικό της πρόσωπο, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας.

Η Ρούπα συνελήφθη στην Ηλιούπολη σε σπίτι που διέμενε με τον 6χρονο γιο της, χωρίς να προβάλει αντίσταση. Συνελήφθη επίσης 25χρονη φοιτήτρια η οποία φέρεται να της είχε παραχωρήσει το σπίτι.

Σε δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδερφή της έξω από τη ΓΑΔΑ, η Πόλα Ρούπα δηλώνει «εχθρός του συστήματος» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βάζουν το παιδί μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μαζιώτης, με δήλωση του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημειώνει ότι η μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, δεν έχει γνωστοποιηθεί στον συνήγορό τους πού ακριβώς βρίσκεται το παιδί και δηλώνει επίσης πως από σήμερα ξεκινά απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα να δοθεί ο γιος τους σε συγγενείς.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Πόλα Ρούπα, από περίπου 70 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έξω από τη ΓΑΔΑ.

Οι συγκεντρωθέντες ανάρτησαν πανό απέναντι απ’ το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και φώναξαν συνθήματα όπως «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», κ.ά.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, ο 6χρονος γιος του Μαζιώτη και της Ρούπα, βρίσκεται για «προστατευτική φύλαξη» στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ανηλίκων.


ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Παράλληλα όπως αποκάλυψε σήμερα το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία σε γκαράζ πολυκατοικίας στον Άλιμο βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά μαζί και το αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί από τον Μαζιώτη το 2013 με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Ο χώρος εντοπίστηκε μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά που ταίριαζαν στο γκαράζ. Στο χώρο βρέθηκαν βαλίτσες με πυρομαχικά και άλλο υλικό, το οποίο εξετάζεται αυτή την ώρα από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back