Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι Ρούπα και η συνεργός της

Εικόνα του άρθρου Προφυλακίστηκαν οι Ρούπα και η συνεργός της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2017, 21:06
ΕΛΛΑΔΑ

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια.

Και οι δύο φέρεται να αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Εξερχόμενη από το γραφείο της ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα φώναξε «ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Στο μεταξύ μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για τον γιο της η Πόλα Ρούπα. Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες «αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του» στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια. 


Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

«Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» διαβεβαίωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Σημείωσε επίσης, ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του και διαβεβαίωσε ότι «από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων».

Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ψευδείς» και «ανεύθυνες» τις αναφορές της κα Ρούπα για τη μεταχείριση του γιου της από τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι «το παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε».


ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Στις δύο κατηγορούμενες ασκήθηκε δίωξη, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα:

  • Της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
  • Της διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω διώξεις δεν αφορούν τη συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο κατηγορούμενες επιβαρύνονται επίσης, σε βαθμό πλημμελήματος, για το αδίκημα της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back