Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία και στάση εργασίας από τους αρχαιοφύλακες

Εικόνα του άρθρου Απεργία και στάση εργασίας από τους αρχαιοφύλακες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2023, 11:42
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία για τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων στα πέντε μεγάλα μουσεία λόγω του νομοσχεδίου που προωθεί τη μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Παράλληλα, θα γίνει στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, σε όλα τα υπόλοιπα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η 13η Φεβρουαρίου είναι η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Διαβάστε: Η «μάχη» των δημόσιων μουσείων

«Η συμμετοχή από όλους τους αρχαιοφύλακες είναι επιβεβλημένη για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του υπουργείο Πολιτισμού και της εργασίας μας, όπως είναι μέχρι σήμερα.

Δεν πρέπει ούτε ένας αρχαιοφύλακας να πιστεύει ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση αφορά μόνο τους εργαζόμενους των πέντε Μουσείων. Όπως έχουμε τονίσει σε όλες μας τις ανακοινώσεις και δελτία τύπου -από την πρώτη στιγμή που το ΥΠΠΟΑ εξήγγειλε ότι πρόκειται να μετατρέψουν τα μεγαλύτερα κρατικά μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου- θα αποκοπούν διοικητικά από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Από την επομένη της λειτουργίας των ΝΠΔΔ, ο ΟΔΑΠ (πρώην ΤΑΠΑ) θα χάσει από τα έσοδά του περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν τα έσοδα των Μουσείων το 2022» τονίζεται σε ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back