ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργία: 66% στα δημοτικά, 40% στη δευτεροβάθμια

Εικόνα του άρθρου Απεργία: 66% στα δημοτικά, 40% στη δευτεροβάθμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2021, 16:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς αναφέρει ότι η χτεσινή απεργία ήταν η μαζικότερη των τελευταίων ετών, με 66% συμμετοχή στην πρωτοβάθμια και 40% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης» αναφέρει σχετικά και προσθέτει ότι πανελλαδικά, τα ποσοστά ξεπέρασαν το 75%.

«Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις. Προχωράμε αγωνιστικά, μαχητικά, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Σήμερα δώσαμε ακόμα μια δυναμική απάντηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι, θα νικήσουμε. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί στην πράξη» συμπληρώνει.

Βασικός στόχος της απεργίας είναι η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και όχι απλά«αξιολόγηση εκπαιδευτικών που, είτε εσφαλμένα, είτε σκόπιμα τιτλοφορείται.

Η ΕΑΠ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στη δική της ανακοίνωσή, αναφέρει: «Τα λεγόμενα της υπουργού και των εκπροσώπων της δεν γίνονται πια πιστευτά παρά μόνο από τους ίδιους. Ο αυταρχισμός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβάλει τα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν θα της το επιτρέψουμε!».

Η ΕΑΠ καταγγέλλει τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, γιατί, όπως τονίζει, «αφού τάχα δε γνώριζε στις 12 το μεσημέρι τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, αν και παραδέχτηκε ότι ήταν υψηλά, υποστήριξε, μπροστά στις εκατοντάδες των συναδέλφων/ισσων και στους εκπροσώπους των γονέων και των μαθητών/ριων, ότι αρκετές από τις συμπτύξεις τμημάτων που προωθούνται τις τελευταίες ημέρες είναι απαραίτητες(!) γιατί το υπουργείο δεν μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές».

Το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο επίσης τεχνηέντως «παραλείπει» το υπουργείο, είναι πολύ σοβαρό καθώς, με τη μέθοδο σύμπτυξης τμημάτων, το υπουργείο προσπαθεί να στηρίξει το αφήγημα των μηδενικών κενών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back