Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Β. Κορέας για βύθιση αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Εικόνα του άρθρου Απειλές Β. Κορέας για βύθιση αμερικανικού αεροπλανοφόρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017, 13:46
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο με τη Βόρεια Κορέα να απειλεί ότι θα βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε το Σάββατο, ότι ο ναυτικός σχηματισμός των πλοίων υπό το αεροπλανοφόρο, θα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή εντός των επόμενων ημερών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει την επιθετική ρητορική της.

«Οι επαναστατικές στρατιωτικές δυνάμεις μας είναι ετοιμοπόλεμες, προκειμένου να βυθίσουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο με ένα πλήγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχόλιο της η εφημερίδα «Rodong Sinmun» που ελέγχεται από το Εργατικό Κόμμα στην Πιονγιάνγκ.

Αυξάνοντας την κλιμάκωση, η Βόρεια Κορέα συνέλαβε έναν Αμερικανό-Κορεάτη, περίπου 50 ετών, αυξάνοντας σε τρεις τον αριθμό των Αμερικανών πολιτών που κρατούνται φυλακισμένοι από την Πιονγιάνγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραπ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, όσο και με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, εκφράζοντας την επίδειξη αυτοσυγκράτησης όλων των πλευρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back