Απάντηση στο σωματείο Μετάλλου από το Εργατικό Κέντρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2018, 16:20

Το Εργατικό Κέντρο απαντάει στο Σωματείο Μετάλλου σχετικά με τη Spider, με τρόπο που μάλλον υποδηλώνει «σχίσμα». Στην ανακοίνωση καταρχάς, το Εργατικό Κέντρο δεν απαντάει στην καταγγελία του σωματείου, ότι δεν απέστειλε τη σχετική ανακοίνωση, επειδή αυτή έκανε κριτική στην παράταξη του ΚΚΕ στο περιφερειακό συμβούλιο.

Πρακτικά, το Εργατικό Κέντρο, το οποίο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει το σωματείο Μετάλλου ότι η Περιφέρεια συμμετέχει στον πλειστηριασμό των κτιρίων της Spider «με πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου» και του καταλογίζει μεταξύ άλλων  «σφιχταγκάλιασμα με τον περιφερειάρχη της ΝΔ ή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σαν επίσημοι ‘συναγωνιστές’ της πλειοψηφίας του Σωματείου Μετάλλου υπόσχονταν μεσολάβηση και σωτηρία της επιχείρησης».

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του ΚΚΕ στο περιφερειακό συμβούλιο κατέθεσε δική της πρόταση. Στη δική της απάντηση καταγγέλλει για... αντικομμουνισμό το σωματείο Μετάλλου: «Μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί η απαίτηση να διεκδικηθούν τα πολιτικά  αιτήματα με δικαστήρια, που πολύ καλά γνώριζαν κάποτε οι συντάκτες του  κειμένου ότι μόνο με οργανωμένο αγώνα μπορούν να κερδηθούν».

Ενδιαφέρον είναι ότι το Εργατικό Κέντρο παίρνει απόσταση και από τη δικαστική διεκδίκηση, λέγοντας: «Όπως αποδείχθηκε στα Market In, στην Ανακύκλωση σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους,  όσα «παραθυράκια» του νόμου κι αν ξέρει ο δικηγόρος, όση ευφράδεια λόγου κι αν έχει, μόνο με σκληρή αναμέτρηση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, με το αστικό κράτος και τα όργανά του (Δήμοι, Περιφέρειες κοκ) μπορούν οι εργάτες να επιβάλλουν το δίκιο τους».

Στην απάντησή του επίσης καταφέρεται εναντίον της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου λέγοντας μάλιστα ότι «το συγκεκριμένο κείμενο φωνάζει από μακριά ότι δεν έχει γραφτεί από τους εργάτες της Spider, και δεν θα μπορούσε να γραφτεί, γιατί αυτοί ξέρουν από την ίδια τους την πείρα ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τους κορόιδεψε ποτέ».

Τέλος, σημειώνει: «Ελπίζουμε ο συντάκτης του κειμένου να μην συμπεριλάβει στους συναγωνιστές των εργατών και το Σούπερ Μάρκετ Παπαδόπουλος που δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στον πλειστηριασμό, και το θεωρήσει και αυτό φιλεργατική εξέλιξη».


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3