Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απάντηση Μπέγκα σε Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Απάντηση Μπέγκα σε Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2019, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σαφέστατη ήταν η απάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων και προέδρου της ΔΕΥΑΙ Θωμά Μπέγκα στα όσα υποστήριξε εκ νέου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης.

Ο κ. Καχριμάνης, κατά την προσφιλή τακτική του, έκανε μια αναδρομή στα της λίμνης και στις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΔΕΥΑΙ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΔΕΥΑΙ μπήκε στο στόχαστρο του κ. Καχριμάνη, ο οποίος περιορίζει τη σοβαρότητα της οικολογικής κατάστασης της λίμνης στα όποια λύματα πέφτουν παράνομα στη λίμνη.

«Η σημερινή δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ είναι αυτές που έχουν εργαστεί όσο κανείς άλλος στο παρελθόν για να θωρακίσουν περιβαλλοντικά τη λίμνη Παμβώτιδα και το οικοσύστημά της. Με τα δύο μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΙ, την επέκταση του βιολογικού και αυτή του δικτύου αποχέτευσης, η Παμβώτιδα αποκτά ισχυρή προστασία» τόνισε ο δήμαρχος κ. Μπέγκας κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει παραβατικότητα, όχι όμως στον βαθμό που παρουσιάζεται.  «Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης αλλά ο μηχανισμός της ΔΕΥΑΙ είναι ενεργός και ελέγχει συνεχώς όσους δεν συμμορφώνονται», είπε ο κ. Μπέγκας. Όσον αφορά τις συνδέσεις στο Νησί, για τις οποίες ο κ. Καχριμάνης είχε κάνει εκτενή αναφορά καταγγέλλοντας ότι αυτές δεν έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό,  ο κ. Μπέγκας, και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, υπογράμμισε ότι «αυτές έχουν γίνει σχεδόν στο 100%».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back