ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αόριστη και γενική η απάντηση για τον φωτισμό led»

Εικόνα του άρθρου «Αόριστη και γενική η απάντηση για τον φωτισμό led»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2019, 17:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε έναν μικρό απολογισμό των παρεμβάσεών της στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων προχωρά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Από τα θέματα που έρχεται να αναδείξει η παράταξη, είναι αυτό της ακύρωσης του διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση φωτισμού led, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπέγκας, στη συνεδρίαση, «υπενθύμισε» στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ότι στα τέλη Οκτωβρίου κλείνει η πρόσκληση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» για έργα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως και τη δέσμευσή της ότι θα έρθει το όλο θέμα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση, η παράταξη αναφέρει ότι ο σχεδιασμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν το έργο να διεκδικήσει πόρους από το ΕΣΠΑ. «Η απάντηση που πήρε από τον δήμαρχο ήταν ξανά γενική και αόριστη, χωρίς να διαφαίνεται κανένας σχεδιασμός για εναλλακτική πρόταση για την υλοποίηση του έργου, παρά μόνο αγωνία για την ακύρωση του διαγωνισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Στην ίδια ανακοίνωση φιλοξενείται και η τοποθέτηση του κ. Μπέγκα προς τη δημοτική αρχή: «Είναι σίγουρο ότι η απόφασή σας να ακυρώσετε ένα διαγωνισμό για ένα έργο δημοπρατημένο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα κριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν αποφασίσετε να φέρετε το θέμα προς συζήτηση. Εκεί θα αποδειχτεί ότι με λανθασμένα ποσοτικά στοιχεία, χωρίς εισηγήσεις και με ελλιπή αιτιολογία προχωρήσετε σε μια κατακριτέα απόφαση που λειτουργεί σε βάρος των δημοτών».

Κατά τα άλλα, η παράταξη αναφέρεται στην έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνει το ΚΕΘΕΑ ενώ αφήνει αιχμές για τη θέση της δημοτικής αρχής. «Δεν ήταν σε καμία περίπτωση ξεκάθαρη απέναντι  σε ένα φλέγον για τον τόπο ζήτημα, αφού παρέπεμψε διπλωματικά το θέμα στην έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος, αποφεύγοντας να πάρουν συγκεκριμένη θέση» τονίζεται.

Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά στη συζήτηση που έγινε για τη φοιτητική μέριμνα, υπεραμυνόμενος της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και στη συνέχιση του προγράμματος ΤΕΒΑ, του μεγαλύτερου προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας που διαχειρίστηκε ο Δήμος Ιωαννιτών  («μια δράση ενταγμένη στο σχεδιασμό της δημοτικής μας αρχής για τους συνανθρώπους μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά και η οποία ωφέλησε περίπου 5.000 άτομα πήγε να περάσει στα… ψιλά από τη δημοτική αρχή» τόνισε ο κ. Μπέγκας).

Για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, η παράταξη επιμένει στην καλύτερη αξιοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου και στην ανάγκη να γίνει μια εκτενής συζήτηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back