ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αντισεισμικοί» παιδικοί σταθμοί

Εικόνα του άρθρου «Αντισεισμικοί» παιδικοί σταθμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2016, 19:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, επιστρέφουν στις τάξεις τους τα παιδιά του 1ου βρεφονηπιακού σταθμού στα Λακκώματα, όπου οι ζημιές που είχαν προκληθεί στο κτίριο από τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου, αποκαταστάθηκαν.

Την επαναλειτουργία του παιδικού αυτού σταθμού ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του δήμου Ιωαννιτών.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει σύντομα και ο 3ος παιδικός σταθμός (ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων), ο οποίος επισκευάζεται αυτές τις ημέρες και θα επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά τον 7ο παιδικό σταθμό στο Άλσος, που επίσης είχε προβλήματα από τον σεισμό, ο ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει ότι «ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης και ριζικής ανακαίνισης» και ότι «θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό». Με την ίδια ανακοίνωση, ο ΟΚΠΑΠΑ επισημαίνει ότι η ενεργοποίηση για την αποκατάσταση των κτιρίων έγινε με την παρέλευση του ενός μήνα που προβλέπεται από την εκδήλωση του σεισμού.


Δράση οδοντιατρικής αγωγής

Στο μεταξύ, ο ΟΚΠΑΠΑ κάνει γνωστό ότι από τις 28 Νοεμβρίου ξεκινά δράση οδοντιατρικής αγωγής και πρόληψης, η οποία θα γίνει από οδοντίατρο με τον οποίο συνεργάζεται ο Οργανισμός, σε όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η δράση αυτή περιλαμβάνει ενημέρωση των παιδιών μέσω της ανάγνωσης του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Η Δόνα Τερηδόνα» αλλά και εξέταση των παιδιών. Οι γονείς θα ενημερωθούν με σημείωμα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back