Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπυρικές συνέργειες…

Εικόνα του άρθρου Αντιπυρικές συνέργειες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2022, 16:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε να γυρνάει όλη την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό για την «καλύτερη δυνατή προώθηση των συνεργειών σε τοπικό επίπεδο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και οι συνέργειες αφορούν τις δασικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών αυτών συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.

Ο κ. Τουρνάς μίλησε για μια «πρωτοποριακή συνεργασία» και είπε ότι «μετά από 24 χρόνια (σ.σ. όταν η δασοπυρόσβεση «έφυγε» από τις δασικές υπηρεσίες) κάθονται τα στελέχη και των δύο υπηρεσιών στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν προβλήματα και να βρουν λύσεις». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε τον συνάδελφό του κ. Αμυρά για την «τεράστια προσπάθεια που κάνει στον τομέα της πρόληψης και του καθαρισμού των δασικών οικοσυστημάτων».

Ο κ. Αμυράς, με τη σειρά του, αφού ανταπέδωσε τα καλά λόγια λέγοντας ότι «ο κ. Τουρνάς είναι ένας πολύ αποτελεσματικός και γρήγορος υπουργός», είπε ότι «μετά από 24 χρόνια, τα δύο σώματα συνδέονται λειτουργικά και επιχειρησιακά και αποκτούν ενιαία πρωτόκολλα». Ανέφερε δε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καθαρίζονται τα δάση από την καύσιμη συσσωρευμένη ύλη, ότι ανοίγονται νέες αντιπυρικές ζώνες και ότι γίνεται διάνοιξη ή συντήρηση εκατοντάδων χλμ. δασικών οδών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back