Λυκ πίσω

Αντιπαράθεση στα… δικαστικά «γήπεδα»

Εικόνα του άρθρου Αντιπαράθεση στα… δικαστικά «γήπεδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2022, 18:41

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, στις δηλώσεις του τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε σε δικαστική απόφαση σχετικά με απευθείας αναθέσεις, από την Περιφέρεια Ηπείρου προς την εταιρία Κασσάρου.

Διάβασε ένα χωρίο της απόφασης, σύμφωνα με το οποίο «…οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν στον ως άνω Περιφερειάρχη και στον τρόπο που ασκεί την εξουσία του ως προϊστάμενος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και πολιτικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγείροντας ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς την ανάθεση συμβάσεων προς τον ενάγοντα, ενόψει και της συγγενικής τους σχέσης». Ο κ. Ριζόπουλος κάλεσε τις παρατάξεις να πάρουν θέση για το θέμα. Ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε και το όνομα του κ. Καλτσή, πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, ο οποίος υπογράφει σχετικά δημοσιεύματα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου απάντησε με υποτιμητικό τρόπο για τον κ. Ριζόπουλο, λέγοντας ότι «θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποκτήσει στοιχειώδεις γνώσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων» και όσον αφορά την υπόθεση, σημειώνει: «Η αναφορά του (σ.σ. κ. Καλτσή) αφού ελέγχθηκε ενδελεχώς, αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου και δόθηκαν τεκμηριωμένα για κάθε μια ανάθεση χωριστά, τέθηκε πανηγυρικά στο αρχείο από ανώτερο δικαστικό όργανο (Εισαγγελία Εφετών)». Επίσης, τονίζει ότι ο συγκεκριμένος «αποκρύβοντας την κρίση ανώτερου δικαστικού οργάνου, κομπορρημονεί για απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που πραγματεύεται άλλο αντικείμενο, στην οποία μάλιστα διάδικος υπήρξε τρίτος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3