ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιδρούν οι Δήμοι για την αύξηση στα διόδια

Εικόνα του άρθρου Αντιδρούν οι Δήμοι για την αύξηση στα διόδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2018, 16:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η είδηση ότι η κυβέρνηση ενώ υποτίθεται μειώνει το κόστος των διοδίων, στην πραγματικότητα διπλασιάζει τις τιμές ανά χιλιόμετρο στην υπό ιδιωτικοποίηση Εγνατία, κινητοποίησε τον Δήμο Ιωαννιτών.

«Το γεγονός ότι στο νομό Ιωαννίνων λειτουργούν πλέον τέσσερις σταθμοί διοδίων σε Ιόνια και Εγνατία, επιφέρει σοβαρή επιβάρυνση στο μεταφορικό κόστος και στο εισόδημα των κατοίκων» αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει με αιτήματα για τη μείωση της τιμής των διοδίων για ορισμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και για εργαζόμενους που μετακινούνται, για λόγους εργασίας εντός νομού.

Επίσης, ζητάει «να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες εφαρμογής ενός ενιαίου, αναλογικού και δίκαιου συστήματος διοδίων» κάτι που εξαρτάται, χάριν… παραχωρήσεων, από τις διαθέσεις των εταιριών που διαχειρίζονται πλέον τους αυτοκινητόδρομους.

Ο Δήμος τονίζει ότι «η όποια τιμολογιακή πολιτική να αποφασίζεται σύμφωνα με τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα».

Τέλος, καλεί σε κλιμάκωση πολιτικών παρεμβάσεων, από κοινού, όλους τους φορείς της Ηπείρου.

Είναι αρχή μας και το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα, πως σε όλα τα μεγάλα ζητήματα πρέπει να υπάρχει συνένωση δυνάμεων για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα

«Εντάξει» με Ιόνια, απαράδεκτο για Εγνατία…

Ο Δήμος Δωδώνης συμπληρώνει τη διαφωνία του στο θέμα των αυξήσεων των διοδίων της Εγνατίας. Ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης προσπαθεί να διαχωρίσει την παραχώρηση των οδικών αξόνων από την αύξηση των τιμών, κάτι που πάντως είναι συνδεμένο άρρηκτα. «Ήδη εδώ και μερικούς μήνες είναι σε λειτουργία τα διόδια της Ιόνιας Οδού, στο Τέροβο. Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ένα έργο παραχώρησης και για αποφάσεις ειλημμένες» αναφέρει για την Ιόνια οδό. 

Για την Εγνατία, τονίζει ότι «είναι έξω από κάθε λογική η τεράστια αύξηση που έρχεται στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Η απόφαση που ελήφθη εκτοξεύει το αντίτιμο στο σταθμό της Τύριας στα 3,42 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό». Βέβαια, οι αυξήσεις των τιμών έρχονται ενόψει παραχώρησης και της Εγνατίας σε ιδιώτες…

«Το βάρος για όσους θέλουν να διέλθουν είναι δυσβάσταχτο. Θεωρούμε ότι η απόφαση για την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία θα πρέπει να αναθεωρηθεί και καλούμε τους βουλευτές του νομού να αντιδράσουν άμεσα στα νέα δεδομένα» καταλήγει ο Δήμος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back