Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις καλλιτεχνών: Παραιτήσεων και καταλήψεων συνέχεια

Εικόνα του άρθρου Αντιδράσεις καλλιτεχνών: Παραιτήσεων και καταλήψεων συνέχεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2023, 02:01
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις καλλιτεχνών και σπουδαστών εξαιτίας του Προεδρικού Διατάγματος της κυβέρνησης, μια μέρα πριν την συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό αύριο το μεσημέρι.

Μετά του καθηγητές των Δραματικών Σχολών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τη σκυτάλη πήραν οι καθηγητές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η παραίτησή τους ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο Θέατρο Βεάκη.


Στο μεταξύ σε κατάληψη προχωρά και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών και φοιτητριών που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η κατάληψη αποφασίστηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των καλλιτεχνών για την απόσυρση του Π.Δ 85/2022.

Oι σπουδαστές της ΑΣΚΤ, στην ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικούν «άμεση ίδρυση δημοσίου και δωρεάν πανεπιστήμιου και νέων πανεπιστημιακών τμημάτων παραστατικών τεχνών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών (διαβούλευση με όλα τα συλλογικά όργανα για τη ρύθμιση των διαδικασιών αυτών). Πτυχίο που να εξασφαλίζει όλη τη γνώση, χωρίς μεταπτυχιακά επί πληρωμή, χωρίς απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία αρχείου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back