Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αντ. Τρίτσης»: Η Επανάσταση του Συρράκου και ο Κατσαντώνης

Εικόνα του άρθρου «Αντ. Τρίτσης»: Η Επανάσταση του Συρράκου και ο Κατσαντώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2021, 16:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του Συρράκου και μια δραματοποιημένη παρουσίαση, σε μορφή βίντεο, της ζωής και της δράσης του προεπαναστατικού ήρωα Κατσαντώνη θα δημιουργήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, στο πλαίσιο των δράσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το έργο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με τον γενικό τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 στο Συρράκο της Ηπείρου» εντάχθηκε στον άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στην πρόσκληση για έργα και δράσεις  στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και θα χρηματοδοτηθεί με 52.130,84 ευρώ (100%) για την υλοποίησή των τριών υποέργων που περιλαμβάνονται στην πρόταση. Την απόφαση ένταξης υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Το πρώτο υποέργο αφορά τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ, διάρκειας περίπου 50 λεπτών, στο οποίο, με βασικό άξονα την επανάσταση των Συρρακιωτών το 1821, θα εξεταστούν τόσο η δράση και λειτουργία του ιστορικού χωριού προεπαναστατικά όσο και η μετέπειτα πορεία του μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο υποέργο συνίσταται στη δημιουργία, σε ψηφιακή μορφή, μιας δραματοποιημένης παρουσίασης, διάρκειας περίπου 80 λεπτών, της ζωής και της δράσης του προεπαναστατικού ήρωα Πρωτοκλέφτη Κατσαντώνη. Στόχος είναι να καταγραφεί σε ψηφιακή μορφή (βίντεο) μια δραματοποιημένη παρουσίαση της ζωής και της δράσης του ήρωα, με στοιχεία θεατρικά και μουσικά, που θα συνδέουν διαχρονικά την εποχή δράσης του Κατσαντώνη μέχρι το σήμερα.

Τέλος, το τρίτο υποέργο αφορά δράσεις ενημέρωσης- πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» εκφράζει με την ανακοίνωση ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back