Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ανεπίδεκτη μαθήσεως…»

Εικόνα του άρθρου «Ανεπίδεκτη μαθήσεως…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2021, 20:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου έρχεται να απαντήσει στη «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και σε «αυτόκλητους», όπως τους αποκαλεί, χωρίς να τους κατονομάζει, για τα όσα ανέφερε η περιφερειακή παράταξη στην τελευταία της ανακοίνωση.

Με την ανακοίνωση αυτή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδειχνε ως βασικό υπεύθυνο για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται, την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη κατηγορεί την περιφερειακή παράταξη ότι εμφανίζεται ως «ανεπίδεκτη μαθήσεως» και επικαλείται τα έγγραφα που της χορήγησε την 1η Οκτωβρίου σχετικά με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Η περιφερειακή αρχή υποστηρίζει λοιπόν ότι οι ΣΜΑ έχουν ολοκληρωθεί «προ πολλού από την Περιφέρεια Ηπείρου, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2019» και επιμένει ότι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου έχει κληθεί ήδη από τον Μάιο του 2020 να κινήσει τη διαδικασία της δοκιμαστικής λειτουργίας. Για τον ΣΜΑ Πρέβεζας, σημειώνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει μόνο την προμήθεια του εξοπλισμού κι όχι την κατασκευή του.

Σημειωτέον ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δύο από τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι: η μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού των ΣΜΑ λόγω της μη ολοκλήρωσης των έργων στον ΣΜΑ Πρέβεζας και η υλοποίηση έργου πρόσβασης προς τον ΣΜΑ Καραϊσκάκη.

«’Δίκην δημοσίου κατηγόρου’ η παράταξη συνεχίζει να ‘κουνάει το δάχτυλο’ στον Περιφερειάρχη και να προσβάλλει την κοινή λογική» τονίζει η περιφερειακή αρχή. Και τοποθετεί (όχι ιδιαίτερα εύστοχα)… σε αντιπαράθεση δύο επιχειρήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «Από τη μια τον κατηγορεί ότι χορηγεί ‘παρατάσεις στην προμήθεια του εξοπλισμού, λογική εξέλιξη, αφού δεν είναι έτοιμοι οι χώροι που πρέπει να τοποθετηθεί’ και λίγο παρακάτω αναρωτιέται ‘ποιος θα αναλάβει να πληρώσει τις φθορές που θα παρουσιαστούν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία στα μηχανήματα που τόσα χρόνια σκουριάζουν και χορταριάζουν αχρησιμοποίητα’!»…

Σε αυτό το σημείο, η Περιφέρεια αποσαφηνίζει προς τον/τη συντάκτη της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σε «ορισμένους άλλους που εκφράζουν πολύ εύκολα και απλοϊκά τη γνώμη τους για πολύ εξειδικευμένα θέματα», ότι η ίδια παρεμβαίνει στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων λόγω των υποχρεώσεών της που απορρέουν «από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τους Φορείς Διαχείρισης, τους δήμους δηλαδή, οι οποίοι και της ανέθεσαν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο σε ό,τι την αφορά το έφερε εις πέρας (σ.σ. κατασκευή ΣΜΑ)».

«Η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ και οι αυτόκλητοι (ή μήπως όχι;) για τους οποίους όλα είναι ‘παζάρια’, ώρα είναι να εξηγήσουν αυτοί με τίνος τις απόψεις συντάσσονται και για ποιο λόγο άραγε» επισημαίνει χαρακτηριστικά η περιφερειακή αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back