Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανεξαρτησίας: Μετά τα έργα, «υπόμνημα και διάλογος»

Εικόνα του άρθρου Ανεξαρτησίας: Μετά τα έργα, «υπόμνημα και διάλογος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2022, 17:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αφού το έργο της οδόστρωσης της Ανεξαρτησίας ολοκληρώθηκε (δόθηκε τουλάχιστον σε κυκλοφορία), όχι με ικανοποίηση πάντως από τους παροικούντες τον δρόμο, η δημοτική αρχή προσπαθεί να κάνει τώρα «έλεγχο ζημιών».

Καταρχάς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος «φωτογραφίζει» την προηγούμενη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι αυτή έκανε τη μελέτη και το ενέταξε για χρηματοδότηση (μια από τις λίγες γενικά φορές που η νυν δημοτική αρχή αποδίδει έργο στην προκάτοχό της) και, μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή, τόνισε ότι «υλοποιείται η αρχική μελέτη», χωρίς  καμία τροποποίηση.

Οι κριτικές όμως δεν είναι καλές και η δημοτική αρχή δοκιμάζει τώρα το πολιτικό κόστος της εξουσίας, ανεξαρτήτως συμβολής του παρόντα φορέα της στο γεγονός. Ένα κομμάτι της κριτικής, ήταν ότι το έργο αφενός καθυστέρησε, αφετέρου δόθηκε εσπευσμένα τελικά στην κυκλοφορία, ενόψει Πάσχα. Αντίστοιχα παράπονα υπήρχαν και τα Χριστούγεννα πάντως, σε μια διαδικασία που μοιάζει ατέρμονας κύκλος... «μη ικανοποίησης». 

Ο κ. Αρλέτος τόνισε ότι «με αφορμή προβλήματα που εντοπίζονται και αναφορές για κακοτεχνίες, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει στον απαιτούμενο έλεγχο και θα υποβάλλει λεπτομερές υπόμνημα».

Βέβαια, το θέμα είναι γιατί αυτή η αφιέρωση εργατοωρών να γίνει κατόπιν του έργου, που διατρέχει το ιστορικό κέντρο, ειδικά τη στιγμή που η δημοτική αρχή εκχωρεί τέτοιου τύπου αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών λόγω «φόρου εργασίας» τους. Σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν στην ίδια συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, κάτοικοι και επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου επανέφεραν το αίτημα πεζοδρόμησης της Ανεξαρτησίας.

«Η δημοτική αρχή, με αφορμή το προαναφερόμενο αίτημα, πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος για την ανεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Γι αυτό, στις 3 Μαΐου θα συγκληθεί η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου για να συζητήσει το αίτημα.

Για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, το open mall, η δημοτική αρχή δηλώνει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης», ότι θα ολοκληρώσει το έργο με «τον βέλτιστο τρόπο».

Λέει επίσης ότι με συνεργασίες και παρεμβάσεις, το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων «μπορεί να  αποκτήσει μια νέα δυναμική που θα στηρίζεται στα ιστορικά χαρακτηριστικά της, την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων και την επανάχρηση χώρων, όπως αυτός της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου».

Όλα τα παραπάνω, αφού δόθηκε στην κυκλοφορία ένα αρκετά επίπονο και δαπανηρό έργο, στην ίδια περιοχή…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back