ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναζητώντας λύση για δύο ειδικά σχολεία

Εικόνα του άρθρου Αναζητώντας λύση για δύο ειδικά σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2018, 22:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ειδικό νηπιαγωγείο και ένα ειδικό δημοτικό σχολείο αναζητούν εδώ και πολύ καιρό μια νέα στέγη, μετά την απόφαση της ΕΛΕΠΑΠ να ζητήσει την αποχώρησή τους από τους χώρους της, όπου σήμερα φιλοξενούνται. Η νέα σχολική χρονιά έρχεται σε δύο μήνες, και το ζήτημα της μεταστέγασης των δύο δημόσιων σχολείων δεν έχει κλείσει (ανεξαρτήτως της μικρής παράτασης παραμονής που φέρεται να έχει δώσει η ΕΛΕΠΑΠ). Αντιθέτως, την ίδια ώρα, φαίνεται να εντείνεται το κλίμα μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών (υπεύθυνου για τα σχολικά κτίρια) και της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Η τελευταία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τους πάντες –τον Δήμο, την Περιφέρεια Ηπείρου και το υπουργείο Παιδείας- ότι στόχος τους είναι να κλείσουν τη δημόσια αυτή δομή ειδικής αγωγής. Όσον αφορά τον Δήμο, για τον οποίο, όπως υποστηρίζει η Ένωση Γονέων, γνώριζε το πρόβλημα εδώ και τρία χρόνια, είχε συμφωνήσει στη μεταστέγαση των σχολείων σε ένα από τα προκατασκευασμένα κτίρια που προορίζονται να τοποθετηθούν στο παλιό «Χατζηκώστα» για τη στέγαση των δύο νηπιαγωγείων της πρώην Παπαζόγλειου Σχολής. Ωστόσο, όπως αναφέρει, τα πράγματα άλλαξαν και ο Δήμος υποστηρίζει πια ότι τα ειδικά σχολεία δεν χωράνε στα προκάτ, κατηγορώντας τον ότι τα έχει τάξει «στην ΜΚΟ Κυψέλη». Η Ένωση Γονέων Μαθητών κάνει μια γενικότερη καταγγελτική τοποθέτηση περί γρήγορης ανάπτυξης της «επιχειρηματικότητας στον τομέα της ειδικής αγωγής».

Η αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων ήταν έντονη. Την κατηγορεί ότι «ακροβατεί επικίνδυνα μεταξύ ανακρίβειας και ωμού ψέματος» και ότι «έχει καταντήσει όργανο πολιτικής προπαγάνδας και κινείται με βάση συγκεκριμένο πολιτικό συμφέρον αντί του συμφέροντος των μαθητών της πόλης». Ο Δήμος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το ζήτημα προέκυψε πέρσι τον Φεβρουάριο κι όχι πριν από τρία χρόνια, όπως και ότι η Ένωση Γονέων έχει αρνηθεί όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν προταθεί για τη μεταστέγαση των δύο σχολείων σε περιφερειακά κτίρια. Αφήνει δε αιχμές για την επιμονή της Ένωσης Γονέων να μεταφερθούν τα ειδικά σχολεία στο παλιό «Χατζηκώστα», όπου, όπως αναφέρει, στα προκατασκευασμένα κτίρια «δεν χωράνε και τα τέσσερα σχολεία (δύο νηπιαγωγεία της Παπαζόγλειου και δύο σχολεία ΣΑΠ-Σωματικά Ανάπηρων Παιδιών). 

«Προφανώς, η Ένωση Γονέων και τα πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω της δεν ενδιαφέρονται για τη λύση του προβλήματος» επισημαίνει το Δημαρχείο. Τέλος καλεί την Ένωση Γονέων να συμβάλει έστω και τώρα «δημιουργικά στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης για τη μεταστέγαση των δύο σχολείων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back