Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναζητώντας επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Αναζητώντας επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2020, 21:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με στόχο την προσέλκυση νέων εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην Ήπειρο, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον  υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη ο οποίος έχει την ευθύνη της οικονομικής διπλωματίας και της εξωστρέφειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα εντάξει την πρωτοβουλία της Ηπείρου στις δράσεις για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, κάνοντας χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Έκανε δε γνωστό ότι, προκειμένου να αποκτήσει ο ίδιος προσωπική εμπειρία για τη δυναμική του εγχειρήματος, θα επισκεφθεί σύντομα τα Γιάννενα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλής τεχνολογίας, ενός χώρου δηλαδή στέγασης εταιριών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη συνεργειών. Στο τεχνικό πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας εντάχθηκε πριν από λίγο καιρό το εν λόγω πάρκο με ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη δημιουργία του πάρκου σε έκταση απέναντι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο κτίριο, θα μετεγκατασταθούν οι πρώτες εταιρίες και θα ακολουθήσουν κι άλλες υλοποιώντας έτσι συστηματικά, βήμα-βήμα, το μεγαλεπήβολο όραμα της δημιουργίας της ελληνικής Silicon Valley» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back