Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αναζητούμε νομικό τρόπο»

Εικόνα του άρθρου «Αναζητούμε νομικό τρόπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2019, 19:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στους ηθοποιούς των Ιωαννίνων που συνυπέγραψαν την ανακοίνωση για την αναβολή του προγράμματος «η πόλη στη σκηνή», απαντάει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στην απάντηση, ο Δήμος αναφέρει ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει, αλλά πρώτα το ΔΗΠΕΘΙ «αναζητά το νόμιμο τρόπο που θα επιτρέψει την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης ώστε να είναι διασφαλισμένο και το οικονομικό της σκέλος».

Επίσης, ο Δήμος αφήνει κάποιες πλάγιες αιχμές προς την προηγούμενη διοίκηση, λέγοντας στην ανακοίνωσή του ότι «η νέα διοίκηση διαπίστωσε ότι η επιχορήγηση θεατρικών ομάδων για να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Καμπέρειο αντιμετώπιζε προβλήματα» και ότι «το ΔΗΠΕΘΕ ως επιχορηγούμενος φορέας δεν δύναται να προχωρά σε επί μέρους επιχορηγήσεις».

Ο Δήμος τονίζει ότι η προβλεπόμενη δαπάνη έχει διατηρηθεί, στον προϋπολογισμό του 2020 και ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι «να  ενισχύσει τον θεσμό και να τον ανοίξει σε ολόκληρη την Ήπειρο, δίνοντας βήμα σε όλους τους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια».

Τέλος, εκφράζει «έκπληξη» για την επιστολή των ηθοποιών και τονίζει ότι το ενδιαφέρον Δήμου και ΔΗΠΕΘΕ «για τη στήριξη των Ηπειρωτών δημιουργών είναι αμέριστο, πραγματικό και έμπρακτο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back