Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία

Εικόνα του άρθρου Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2020, 21:53
ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί για την Ιταλία, κατόπιν εντολής της Νίκης Κεραμέως.

Αιτία είναι τα κρούσματα κορονοϊού και τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται στην Ιταλία.


Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξεταστούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό. 

Η παρουσία του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο με τον μηχανισμό να παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.


Ενημέρωση στα λιμάνια

Επίσης πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back