ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανάπλαση μαζί με το Κάστρο

Εικόνα του άρθρου Ανάπλαση μαζί με το Κάστρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2016, 01:16
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει διχογνωμία στην Άρτα και το οποίο θυμίζει... παλιές καλές εποχές στα Γιάννενα, παρεμβαίνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου. Πρόκειται για το Ξενία της Άρτας. Η δημοτική αρχή Αρταίων έχει αποφασίσει εδώ και μήνες την εκμίσθωση σε ιδιώτη προκειμένου το πρώην Ξενία να γίνει ξενοδοχείο. 

Το κρίσιμο σημείο στην όλη υπόθεση είναι ότι το Ξενία βρίσκεται εντός του βυζαντινού Κάστρου της πόλης. 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο προτείνει ως λύση για την καλύτερη διαχείριση του όλου χώρου την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού. "Το φρούριο και το Ξενία της Άρτας αποτελούν αδιαίρετο σύνολο. 

Είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης, μέρος της παλαιότερης και σύγχρονης ιστορίας της, της φυσιογνωμίας της και ιδιαιτερότητά της. Τμηματική ανάπλαση και αξιοποίηση δεν νοείται. Προτάσεις μόνο με συνέργεια και κοινή απόφαση είναι βιώσιμες. 

Για τον σκοπό αυτόν είναι απαραίτητη η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Αρταίων και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού" αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι το αποτελέσμα της ανάπλασης και αποκατάστασης του πρώην Ξενία -"ανεξάρτητη από τη χρήση που θα προκριθεί τελικά" όπως σημειώνει- θα πρέπει να είναι στην ευθύνη του Δήμου ώστε να παραδοθεί έτοιμο προς χρήση με άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα, την αξιοπιστία και το οικονομικό όφελος. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3