ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανακυκλώστε και κερδίστε: Follow green

Εικόνα του άρθρου Ανακυκλώστε και κερδίστε: Follow green
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2018, 15:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος Ιωαννιτών μπήκε στην πλατφόρμα Follow Green, όντας ένας από τους τέσσερις σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου οι πολίτες κάνουν εγγραφή και συγκεντρώνουν πόντους ανακυκλώνοντας υλικά (ή με άλλες δραστηριότητες που υπάρχουν στη σελίδα) και κατόπιν, έχουν έκπτωση σε διάφορες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. Συνολικά, στην πόλη υπάρχουν 70 επιχειρήσεις που κάνουν προσφορές, ανάλογα με τον αριθμό των πόντων, από καφετέριες μέχρι βιβλιοπωλεία και φροντιστήρια. Σύντομα, θα υπάρχει και έκπτωση σε θεάματα που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. «Κοινός στόχος η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ανακοινώνοντας επίσημα τη δράση. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάκης Κατηρτσίδης πρόσθεσε ότι «έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά στην ανακύκλωση. Είναι δρόμος χωρίς επιστροφή γιατί αν δεν προχωρήσουμε, θα το πληρώσουμε πολλαπλά».

Στις επόμενες δράσεις συγκαταλέγονται η ανακύκλωση ρούχων και μέχρι το τέλος Απριλίου, ένας διαγωνισμός ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία. 

Οι επιχειρήσεις διαφημίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα και δεν έχουν κανένα διοικητικό, γραφειοκρατικό ή οικονομικό βάρος στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επίσης, υπάρχουν πιο ειδικές δράσεις για συγκέντρωση πόντων, σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο.

ΣΧΟΛΙΑ
Κώστας
Έτσι μπράβο ανακυκλώστε και καμία συσκευή γιατί δεν μας βλέπω καλά με τόσα τοξικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back