Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανακοινώσεις για την απόφαση των Κεντρικών Τζουμέρκων

Εικόνα του άρθρου Ανακοινώσεις για την απόφαση των Κεντρικών Τζουμέρκων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2019, 23:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Για τη «δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου κατά των εξορύξεων» κάνουν λόγο οι «Ενεργοί Πολίτες Ηπείρου», η κίνηση που επιδιώκει να γίνει παράταξη ενόψει των περιφερειακών εκλογών, με αφορμή και το «όχι» από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν δε ότι τα «Ελληνικά Πετρέλαια», που έχουν αναλάβει την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο «οικόπεδο» Άρτας-Πρέβεζας, «επιχείρησαν να παρέμβουν άκομψα στη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου με επιστολή που απέστειλαν νωρίτερα στη δημοτική αρχή και στο συλλογικό θεσμικό όργανο». Χαιρετίζουν δε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων και του δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη.

Ανακοίνωση για την απόφαση των Κεντρικών Τζουμέρκων, εξέδωσε και η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Έρευνα και Εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, μέλη της οποίας έκαναν και τοποθετήσεις κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Είναι σαφές πως η βαθιά αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στις έρευνες-εξορύξεις, εκφράζεται πια καθαρά και μέσα από τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης» τονίζεται.

Τέλος, ανακοίνωση βγήκε και από τους Οικολόγους Πράσινους Ηπείρου. «Η ιστορική αυτή απόφαση ενθαρρύνει καταλυτικά τη λήψη ανάλογων αποφάσεων σε όλους τους θιγόμενους Δήμους της χώρας» τονίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back