Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κεντρικά Τζουμέρκα: «Όχι» στα πετρέλαια

Εικόνα του άρθρου Κεντρικά Τζουμέρκα: «Όχι» στα πετρέλαια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2019, 00:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μετά τον Δήμο Αρταίων, άλλος ένας Δήμος της ευρύτερης περιοχής, έρχεται να πει «όχι» στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων. Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, στη σημερινή του συνεδρίαση, αρνήθηκε να δώσει τις αιτούμενες άδειες από την εταιρία ΕΛΠΕ για τη διενέργεια των σεισμικών ερευνών σε δημοτικές εκτάσεις. 

Ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης εισηγήθηκε αρνητικά, με το δημοτικό συμβούλιο να παίρνει  την απόφασή του. Το δημοτικό συμβούλιο είπε «όχι» στην αδειοδότηση της εταιρίας με 12 ψήφους. Δύο σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ κι ένας παρών.

Ο κ. Γαρνέλης είχε ανακοινώσει ήδη από χτες ότι θα είναι αρνητική η εισήγησή του, απαντώντας παράλληλα σε όσους τον κατηγορούσαν ότι είναι «Τεξανός» και ότι «τα πήρε από τα Ελληνικά Πετρέλαια» και σε όσους χαρακτήρισαν το δημοτικό συμβούλιο «φασιστικό» (σ.σ. είχε προηγηθεί κι άλλη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα). Στην εν λόγω ανακοίνωση, αφού κάνει λόγο για «συκοφαντίες», ενημερώνει ότι ο ίδιος ως δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων «κατοικεί στην ίδια γκαρσονιέρα που νοίκιαζε ως αστυνόμος στην περιοχή, δεν έχει περιουσία και πληρώνει ΕΝΦΙΑ 350 ευρώ». 

Επί του θέματος τώρα, ο κ. Γαρνέλης αμφισβητεί τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενώ αναφέρει ότι «έρευνα και εξόρυξη κατ’ ουσία είναι αλληλένδετες και μάλιστα η περιοχή θα δεσμευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα» και ότι «δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος για τον Δήμο, αφού το 5% που προβλέπεται, δεν δίνεται σε μας». Επιπλέον θέτει και το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back