Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Αnacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» για τρεις μέρες ακόμη

Εικόνα του άρθρου «Αnacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» για τρεις μέρες ακόμη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2018, 11:55
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση «Anacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» ανεβάζει, για τελευταίο τριήμερο, από 2 έως 4 Μαρτίου, η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Το έργο είναι βασισμένο στα βιβλία του γιαννιώτη επιστήμονα και συγγραφέα Δημήτρη Βαρτζιώτη, «Σχόλια σε στοχασμούς του Ludwick Wittgenstein» και «Ανακρούσεις» που διερευνούν τη φύση των αποδεικτικών στοιχείων και της αλήθειας στο πλαίσιο των σύγχρονων ιδεών σχετικά με τις λέξεις, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Η παράσταση παρουσιάζει στους θεατές ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως: θερμοδυναμική, αλγόριθμους υπολογιστών, fractals τη δυναμική του πληθυσμού, θεωρία του χάους σε αντίθεση με τον ντετερμινισμό (ιδίως στο πλαίσιο του έρωτα και του θανάτου), το σχεδιασμό του τοπίου, ρομαντισμός εναντίον κλασικισμού, και τη λογοτεχνία (κυρίως ποίηση).

Η παράσταση «Anacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Όλγας Ζήση, στις 21.00, στο θέατρο «Καμπέρειο». Παίζουν: Γιάννης Θωμάς και Στέλιος Νίνης. Χορεύουν η Χριστίνα Γκάσιου και Λάουρα Τσιάτη, και σοπράνο η Στέλλα Ζυγούρα.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο: ΑμεΑ, άνω των 65, φοιτητές), δωρεάν οι άνεργοι. Πληροφορίες- κρατήσεις: 2651025670 και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (αρχοντικό Πυρσινέλλα-Παπάζογλου 5).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back