Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Άμεση βελτίωση ορατότητας…» η απάντηση

Εικόνα του άρθρου «Άμεση βελτίωση ορατότητας…» η απάντηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2022, 20:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Άμεση βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας» είναι ο τίτλος του έργου που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου επί της εθνικής οδού, στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας, κοντά στη Γέφυρα Καλογήρου.

Την απάντηση τη δίνει η ίδια η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την αναφορά που έκανε χτες ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας. O κ. Ζάψας αναφερόταν στις εκσκαφικές-χωματουργικές εργασίες που γίνονται στα πρανή του βουνού, την προστασία του οποίου ζητούσε, ενώ επεσήμανε ότι η επικοινωνία του με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν είχαν αποτέλεσμα όσον αφορά την ταυτότητα του φορέα υλοποίησης του έργου.

Η περιφερειακή αρχή καταλογίζει στον κ. Ζάψα ότι η παρέμβασή του «εξυπηρετεί λόγους εντυπώσεων» και ότι «κάνει κριτική για την κριτική». Όπως επισημαίνει, το έργο έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο κ. Ζάψας (και ο οποίος μειοψήφισε όχι λόγω του φυσικού αντικειμένου αλλά λόγω της πάγιας θέσης του για ετήσιο προγραμματισμό των έργων μικρής κλίμακας). 

Η τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή ήταν στη συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου, όπου ομόφωνα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε η χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου. Κι αυτό επειδή «οι εργασίες είχαν καθυστερήσει καθώς δεν είχε εκδοθεί έγκαιρα η άδεια επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία».

Η Περιφέρεια Ηπείρου υποστηρίζει ότι η παρέμβαση «γίνεται με νόμιμο καθεστώς αλλαγής χρήσης, εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Άρτας και σύμφωνα με μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών, κάτι που αναφέρεται στις εισηγήσεις που τέθηκαν υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής». Και ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «Ο κ. Ζάψας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αρκεί αυτός να ήταν ο αντικειμενικός του σκοπός και όχι η κριτική για την κριτική».

Στην ανακοίνωση δεν δίνονται στοιχεία για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου και ποιες εργασίες απαιτούνται ακριβώς για τη «βελτίωση της ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων».

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 24.600 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back