ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑμεΑ: Δικαίωμα η προσβασιμότητα

Εικόνα του άρθρου ΑμεΑ: Δικαίωμα η προσβασιμότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2016, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την τουριστική διάσταση μιας πόλης «φιλικής» και προσβάσιμης για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) αναδεικνύει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει περισσότερους τους δήμους και τους φορείς γενικότερα. Τη διάσταση αυτή έθεσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Βαρδακαστάνης και στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στον αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα, ο οποίος τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Μέριμνα» που ασχολείται με τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία.

Ο κ. Μανταλόβας διαβεβαίωσε τον κ. Βαρδακαστάνη για το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση ανάδειξης των Ιωαννίνων ως «προσβάσιμου τουριστικού προορισμού για όλους». Ως απόδειξη του ενδιαφέροντος του Δήμου έφερε το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο αποτελεί βέβαια υποχρέωση για όλους τους μεγάλους δήμους από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), αλλά και το σχέδιο αξιοποίησης του παλιού ασύλου ανιάτων, στην οδό Λαμπρίδη.

Το σχέδιο, που ο Δήμος έχει κοστολογήσει γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ με την επιδίωξη χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου για το παιδί: κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και για παιδιά με ΑμεΑ, γήπεδα άθλησης, χώροι καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια κατάλληλα και για ΑμεΑ. Ο κ. Βαρδακαστάνης επιδοκίμασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου και παράλληλα το έργο της «Μέριμνας» με τις ανοιχτές δομές.

Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Μανταλόβα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επέλεξε να έχει στο πλευρό του την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ηπείρου και Βορείων Νήσων, Μαίρη Σκανδάλη και Σπύρο Ζουμπουλίδη, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back