ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άλλοι τρεις φωτογράφοι στη Photometria

Εικόνα του άρθρου Άλλοι τρεις φωτογράφοι στη Photometria
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 16:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις ακόμα φωτογράφους που θα πάρουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ, συστήνει η Photometria.

Ο Κωνσταντίνος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Βαρβάκειο και το ΕΜΠ.  Έπειτα από μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, επέστρεψε στην Αθήνα για να εργαστεί ως μηχανικός. Το 1984, άρχισε να φωτογραφίζει στους δρόμους της πόλης, εγκατέλειψε τη δουλειά του και τέλειωσε σε ένα χρόνο το πρώτο του φωτογραφικό σχέδιο με θέμα την Αθήνα και τους Αθηναίους. Το 1985 ξεκίνησε το πεντάχρονο ταξίδι του στις χώρες της Ευρώπης του Ψυχρού Πολέμου για ένα βιβλίο που θα τις περιλαμβάνει όλες.

 Η Daro Sulakauri είναι μία γεωργιανή φωτορεπόρτερ που εδρεύει στην Τιφλίδα. Το έργο της καταγράφει τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα στον Καύκασο. Αποφοίτησε από το ICP το 2006, όπου βραβεύτηκε με την υποτροφία John and Mary Phillips Scholarship και με αυτήν του ταμείου διεύθυνσης του ICP για τη δουλειά της πάνω στο αντιπολεμικό κίνημα στην Νέα Υόρκη.

Ο Cassio Vasconcellos είναι  φωτογράφος από το 1981. Ο Vasconcellos έχει εκθέσει τις εικόνες του πάνω από 200 φορές σε είκοσι χώρες. Το φωτογραφικό του σύνολο «Nocturnes Sao Paulo» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «The World Atlas of Street Photography

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back