Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια επέμβαση συνοδεία συγχαρητηρίων…

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια επέμβαση συνοδεία συγχαρητηρίων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2022, 15:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έρχεται να συγχαρεί ιατρική και νοσηλευτική ομάδα που προχώρησε σε μια επεμβατική πράξη η οποία «έγινε για πρώτη φορά στη Βορειοδυτική Ελλάδα».

Τα συγχαρητήρια απευθύνονται στους γιατρούς, τους τεχνολόγους και τους νοσηλευτές της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης για την επιτυχημένη επεμβατική πράξη σε καρκινοπαθή ασθενή, που παράλληλα νοσεί από COVID-19. Συγκεκριμένα, η επεμβατική αυτή πράξη αφορά διαδερμική διηπατική χολαγγειογραφία και παροχέτευση χοληφόρων με αγγειοπλαστική και τοποθέτηση ενδοπρόθεσης (στεντ), για την αντιμετώπιση κακοήθους αποφρακτικού ικτέρου σε ασθενή με υψηλό κίνδυνο σήψης.

Την επεμβατική αυτή πράξη πραγματοποίησαν ο επίκουρος καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας Ιωάννης Παρασκευόπουλος και ο επεμβατικός ακτινολόγος-επιμελητής Β’ ΕΣΥ Βασίλειος Πατσιογιάννης, με την αρωγή της  διευθύντριας του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, καθηγήτριας Μαρίας Ι. Αργυροπούλου. 

«Η επεμβατική ακτινολογία είναι ένας δυναμικός τομέας της Ακτινολογίας, στην οποία εξειδικευμένοι ακτινολόγοι  χρησιμοποιούν τις απεικονιστικές μεθόδους  για  να εντοπίσουν με ακρίβεια την όποια βλάβη ή δυσλειτουργία σε όργανα τους ανθρώπινου σώματος και να σχεδιάσουν τον τρόπο παρέμβασής τους για τη θεραπεία ή την επίλυση του όποιου προβλήματος χωρίς την ανάγκη χειρουργικής τομής. Οι κίνδυνοι από τις επεμβάσεις της Επεμβατικής Ακτινολογίας είναι πολύ λιγότεροι από τους αντίστοιχους κινδύνους μιας ανοικτής χειρουργικής επέμβασης, ενώ η αποθεραπεία του ασθενούς είναι ταχύτερη, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η επαναφορά του στην φυσιολογική δραστηριότητα είναι ταχύτατη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η διοίκηση αναφέρεται και στον απώτερο στόχο της που είναι η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Μηχανικής Θρομβεκτομής σε Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια («Stroke Center»).


Photo credit: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3