Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 25-11-2022, 14:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Αυτή τη φορά, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το πρόγραμμα HELIOS που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, εκδήλωση με τίτλο «Εξαλείφοντας τη Βία κατά των Γυναικών», τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Στην εκδήλωση, αληθινές ιστορίες γυναικών, θύματα ενδοοικογενειακής βίας,  που βρήκαν τη δύναμη και μιλήσαν θα ακουστούν από τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ προσβλέποντας στην όλο και ευρύτερη κοινοποίηση του ζητήματος αλλά και στην ενδυνάμωση των θυμάτων για αναζήτηση βοήθειας από τους κατάλληλους θεσμούς, όπως σημειώνεται. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του δρώμενου έχει ο Χάρης Πεχλιβανίδης. Θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κεβρεκίδου, Γιώργος Ιωσηφίδης, Σπύρος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη, Χρήστος Χρήστου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών Χριστίνα Κωτσαντή και η αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου Αγνή Νάκου-Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα την έμφυλη βία από τον καθηγητή Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων Θωμά Υφαντή και σχολιασμός από εκπρόσωπο  του προγράμματος HELIOS του ΔΟΜ.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Είσοδος ελεύθερη.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso