Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Προεκλογικές τακτικές από τη δημοτική αρχή»

Εικόνα του άρθρου «Προεκλογικές τακτικές από τη δημοτική αρχή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2017, 18:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ακινήτων του Δήμου Ιωαννιτών ζητά η δημοτική παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση. Η παρέμβαση αυτή γίνεται με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που έκανε λόγο για ένα «σπουδαίο έργο της ΔΗΑΝΕΤΑΙ» με αφορμή τις αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας

Για την παράταξη του κ. Νάτση, η ΔΗΑΝΕΤΑΙ είναι μια επιχείρηση που δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία παρόλο που «τα ρευστά της διαθέσιμα είναι σχεδόν 250.000 ευρώ», ενώ η πολιτική της περιορίζεται στην είσπραξη ενοικίων από ακίνητα που μισθώνει (Όαση, Κυρά Φροσύνη κ.ά.) και στην εξόφληση ρυθμισμένων οφειλών «της αμαρτωλής εποχής Γκόντα», όπως τη χαρακτηρίζει. «Η αλλαγή προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΑΝΕΤΑΙ οφείλει να σηματοδοτήσει και αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής από την επιχείρηση. Ειδάλλως θα φτάσουμε το 2019 να σχολιάζουμε την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης των 400.000 ευρώ σε διαθέσιμο ρευστό» τονίζουν οι «Πολίτες για την Ανατροπή». Εκτιμά δε ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της και να δώσει έμφαση σε ζητήματα όπως αν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι με τους όρους διατίμησης των βασικών προϊόντων στην Όαση. Επισημαίνει ακόμα ότι η μόνη πρόταση για έργο ή δράση  που έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο,αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας για το κτίριο της Λαχαναγοράς. Πρόκειται για μια πρόταση που έγινε από την παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή». 

Όσο για την αλλαγή των προσώπων στη διοίκηση –με τη Γωγώ Γιώτη να παίρνει τη θέση του Γιώργου Παπαδιώτη στην προεδρία-, η παράταξη επισημαίνει ότι οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση μέλους ή γενικού διευθυντή αποσκοπεί μόνο «σε πελατειακές λογικές», από τη στιγμή που η ΔΗΑΝΕΤΑΙ δεν ασκεί ουσιαστικές αρμοδιότητες. Γενικότερα,βέβαια, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή «έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και μας το θυμίζει πια με τις μετακινήσεις ή μη προσώπων ενώ δημιουργεί ταυτόχρονα οικονομικά ‘μαξιλαράκια’ για την τελευταία και προεκλογική χρονιά». «Η τακτική ‘τέσσερα χρόνια σκέφτομαι και ένα πράττω’ είναι εις βάρος των δημοτών» καταλήγει στην ανακοίνωσή της. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back