ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Άλλαξαν τις αποφάσεις τους μέσα σε λίγες μέρες»

Εικόνα του άρθρου «Άλλαξαν τις αποφάσεις τους μέσα σε λίγες μέρες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2021, 14:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κι όπως είχε προαναγγελθεί (αν και με έναν… ιδιαίτερο τρόπο), το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας είπε «ναι» στο φωτοβολταϊκό πάρκο των 10MW της εταιρίας ABO Wind AG στην Καρίτσα.

Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο κάνει λόγο για «στροφή» του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, παραπέμποντας στην αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ζίτσας.

«Ο Δήμαρχος (εισηγητής του θέματος)  μάς έστειλε ως εισήγηση (σ.σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο) την ομόφωνα αρνητική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  και στη διάρκεια του συμβουλίου άλλαξε στάση, χωρίς καμία τεκμηρίωση, και γνωμοδότησε θετικά η πλειοψηφούσα παράταξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αγνοήθηκαν οι αρνητικές εισηγήσεις της Τεχνικής  Υπηρεσίας και της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας, όπως και την πρόταση της παράταξης για «ενιαίο πλαίσιο αντιμετώπισης των θεμάτων που προκύπτουν από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη δημοτική περιουσία».

Η παράταξη βάζει στο στόχαστρό της και την πρόεδρο και τα μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. «Δεν σήκωσαν πολιτικό ανάστημα ώστε να υπερασπίσουν την άποψη τους απέναντι στην ακροβασία του δημάρχου. Γνώριζαν βέβαια για το τηλεφώνημα του δήμαρχου στην κα Μπραΐμη που τους ‘άδειαζε’  αλλά… βεβαίως δεν περιμέναμε και πολλά από την πρόεδρο. Τρεις παρατάξεις άλλαξε στις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις…» αναφέρει.

Επί του θέματος η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» υποστηρίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας δίνει «πλεονέκτημα στην συγκεκριμένη εταιρεία σε σχέση με άλλες και κυρίως με τους μικρούς παραγωγούς» και περιορίζει την δυνατότητα σε δημότες της περιοχής να επενδύσουν σε μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα ενισχύοντας το εισόδημά τους.

«Αυτή δυστυχώς είναι η δημοκρατική τους ευαισθησία. Ο Δήμος Ζίτσας λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για τα σημαντικά ζητήματα, διοικούμενος από ανθρώπους που δεν διστάζουν να αλλάξουν τις αποφάσεις τους σε λίγες μόλις ημέρες» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back